Spelregels

Stemmen gaat via deze website. De benodigde stemvouchers worden per post naar alle VOA-leden toegestuurd, waarbij elk VOA-lid twee unieke vouchers krijgt. Je kunt je stem alleen uitbrengen met de persoonlijke (unieke) stemcode per voucher.

Direct stemmen

  • Stemmen is alleen mogelijk met een persoonlijke stemcode.
  • Een stemcode wordt eenmalig verstrekt.
  • Stemmen is alleen mogelijk op ondernemingen die lid zijn van de VOA. Retailbedrijven die zijn aangesloten bij winkeliersverenigingen met een VOA-lidmaatschap, zijn verkiesbaar.
  • De stemprocedure staat onder toezicht van notaris Harriët Bijl.

Procedure

De VOA-leden brengen via deze website hun stem uit op hun favoriete bedrijven. Stemmen kan tot en met 17 december 2020. Direct daarna worden de stemmen geteld en blijven er op basis van het aantal stemmen door VOA-leden 2 genomineerden per categorie over.

Wildcard:

Daarnaast komen alle bedrijven die één of meer stemmen hebben in aanmerking voor een wildcard. De jury selecteert uit die groep het bedrijf dat als derde genomineerde wordt. De jury zal ervoor zorg dragen dat de 3 genomineerde bedrijven per categorie goed gescreend zijn.

Uitgeloten van deelname

De winnaars en de 2 overige genomineerden van 2020 doen dit jaar niet mee. Het bestuur en de leden van de programmacommissie zijn tevens uitgesloten van deelname.

Toetsing

Alle genomineerden worden door een deskundig panel (notaris, advocaat en accountant) gecheckt. Notaris Harriët Bijl toetst uiteraard ook de stemprocedure. De 15 (5 x 3) genomineerden worden aan het begin van 2021 groots bekendgemaakt.