Spelregels VOAwards 2024

Net als vorig jaar stemmen we dit jaar weer in twee delen. De lijsten met bedrijven zijn zo uitgebreid dat we in de eerste ronde stemmen om te komen tot een top 10 en in de tweede ronde brengen we die top 10 terug naar 2 genomineerde. Alle VOA-leden mogen via deze website hun stem uitbrengen op hun favoriete bedrijven vanuit de totaallijst per categorie. Om te stemmen, heb je de code nodig zoals vermeld op je stemvoucher. Stemmen kan tot en met 29 oktober 2023. Na die datum ontvang je een e-mail met het verzoek om opnieuw te stemmen, maar nu uit de lijst met 10 bedrijven. Voordeel hiervan is dat de lijst met bedrijven overzichtelijker is en je nog bewuster kan stemmen op jouw favoriete bedrijf.  Deze stemming is tot 15 november 2023. Direct na 15 november 2023 worden de stemmen geteld en blijven er op basis van het aantal stemmen door VOA-leden 2 genomineerden per categorie over.

Wildcard

Daarnaast komen alle bedrijven in de lijst – die één of meer stemmen hebben – in aanmerking voor een wildcard. De jury selecteerd uit die groep het bedrijf dat als derde genomineerde is. De jury zorgt ervoor dat de 3 genomineerde bedrijven per categorie goed gescreend zijn.

Uitgesloten van deelname

De winnaars van de afgelopen jaren zijn uitgesloten van deelname. Het bestuur en de leden van de programmacommissie zijn ook uitgesloten van deelname.

Toetsing

Alle genomineerden zijn door een deskundig panel (notaris, advocaat en accountant) gecheckt. Notaris Harriët Bijl toetst uiteraard ook de stemprocedure op donderdag 18 januari 2024 tijdens de feestelijke verkiezing.

De spelregels

  • Stemmen is alleen mogelijk met de persoonlijke codes. 
  • Deze code wordt eenmalig per brief verstrekt.
  • Stemmen is alleen mogelijk op ondernemingen die lid zijn van de VOA. 
  • Ook de retail bedrijven, vertegenwoordigd in de winkeliersverenigingen, behoren tot de leden van de VOA en zijn dus verkiesbaar. (voor zover wij de namen van de winkels ook daadwerkelijk hebben doorgekregen)
  • Tijdens de VOAWARDS-verkiezing kiest het publiek de nummer 1 in de drie  categorieën via de mobiele telefoon.
  • Deze stemprocedure staat eveneens onder toezicht van notaris Harriët Bijl.