Spelregels VOAwards 2023

Dit jaar is de procedure aangepast. De lijst is zo uitgebreid dat we dit jaar stemmen in twee delen. Alle VOA-leden mogen via deze website hun stem uitbrengen op hun favoriete bedrijven vanuit de totaallijst. Hiervoor heb je de code nodig zoals vermeld staat op je stemvoucher. Stemmen kan tot en met 10 oktober 2022. Daarna volgt een mailing met het verzoek nogmaals te kiezen uit de beste 10 per bedrijf. De code wordt dan vermeld in het bericht. De 10 beste in iedere categorie blijven over. We vragen jullie weer te stemmen en deze 10 staat nu iets uitgebreider op de site. Voordeel hiervan is een bewustere keuze op een bedrijf van jouw keuze. Deze stemming is tot 10 november 2022. Direct na 10 november 2022 worden de stemmen geteld en blijven er op basis van het aantal stemmen door VOA-leden 2 genomineerden per categorie over.

Wildcard

Daarnaast komen alle bedrijven in de lijst – die één of meer stemmen hebben – in aanmerking voor een wildcard. De jury selecteerde uit die groep het bedrijf dat als derde genomineerde is. De jury zorgt ervoor dat de 3 genomineerde bedrijven per categorie goed gescreend zijn.

Uitgesloten van deelname

De winnaars en de 2 overige genomineerden van 2022 doen dit jaar niet mee. Het bestuur en de leden van de programmacommissie zijn ook uitgesloten van deelname.

Toetsing

Alle genomineerden zijn door een deskundig panel (notaris, advocaat en accountant) gecheckt. Notaris Harriët Bijl toetst uiteraard ook de stemprocedure op 12 januari 2023 tijdens de feestelijke verkiezing.

De spelregels

  • Stemmen is alleen mogelijk met de persoonlijke codes. 
  • Deze code wordt eenmalig per brief verstrekt.
  • Stemmen is alleen mogelijk op ondernemingen die lid zijn van de VOA. 
  • Ook de retail bedrijven, vertegenwoordigd in de winkeliersverenigingen, behoren tot de leden van de VOA en zijn dus verkiesbaar. (voorzover wij de namen van de winkels ook daadwerkelijk hebben doorgekregen)
  • Tijdens de VOAWARD-verkiezing kiest het publiek de nummer 1 in de diverse categorieën via een app op de mobiele telefoon.
  • Deze stemprocedure staat eveneens onder toezicht van notaris Harriët Bijl.