VOA-verkiezingsshow dikke hit

Een primeur: de uitreiking van de ondernemersprijzen van VOA – de VOAWARDS – tijdens een live televisieshow. Donderdagavond 4 februari was het zover. Kijkers stemden massaal op hun favoriete genomineerden. De uitzending was daarmee een waar kijkcijferkanon.

De live-uitzending bij Studio Alphen verving de gebruikelijke bijeenkomst met zo’n 700 VOA-leden in een theaterzaal. Gekozen werd voor een coronaproof programma in Parkvilla, met een zeer beperkt aantal aanwezigen, die allen een sneltest hadden ondergaan.

Tijdens een wervelende show, geleid door presentator Jörgen Raymann, werden in vijf categorieën de genomineerden gepresenteerd. Vervolgens kon het kijkerspubliek hun stemmen uitbrengen. Spannende momenten voor de genomineerden, live aanwezig op de tribune. VOA-voorzitter Elles in ’t Veld en de Alphense burgemeester Liesbeth Spies mochten de winnaars bekendmaken en de awards uitreiken.

Wie zijn de winnaars? In de categorie Starters is de trofee voor mediabedrijf Tim & Tom Producties. In de categorie ZZP gaat die naar Travelcoach Claudia Wolswijk. Bij Horeca & Retail zijn de meeste stemmen voor Alfreds. De categorie MKB heeft als winnaar Bezemer Fitness en bij MKB XL is de prijs voor Bakkerij Visser.

Een speciale Corona Award is uitgereikt door Joost Berkhout van EDBA. Tijdens de verkiezingen voor de genomineerden hebben VOA-leden ook voor deze categorie hun stem uitgebracht. Ondernemer Perry Kasbergen kreeg de meeste stemmen van de leden, om de manier waarop hij zich door de coronacrisis heen slaat. Niet in zijn eigen branche, feesten en evenementen, maar met pakketbezorging en meubelmontage.

De televisieshow, mogelijk gemaakt door sponsoring van een aantal bij VOA aangesloten bedrijven, werd muzikaal opgeluisterd door de Alphense rockformatie Shitt Happens, die presentator Jörgen Raymann regelmatig aan het swingen kreeg.

Het bestuur van VOA kijkt zeer tevreden terug, de VOAWARDS-uitzending mag een succes worden genoemd. ,,De show was een feestje”, is een veelgehoorde reactie. De borrel en de bitterballen na afloop moesten deze keer thuis worden genuttigd, maar het bestuur hoopt de leden snel weer live te kunnen ontmoeten.